Η Valentine's Day πλησιάζει και εμείς ετοιμαζόμαστε να διαλέξουμε δώρο για το ταίρι μας. Δεν είναι όλοι οι Βαλεντίνοι ίδιοι όμως! Τόσο στους εαυτούς μας, όσο και στους γύρω μας, διακρίνουμε διαφορετικούς τύπους Βαλεντίνων, τους οποίους σας παρουσιάζουμε, πάντα από την οπτική του Geek και φυσικά με μια έντονη δόση χιούμορ και… υπερβολής!




Ο «θεματικός» Βαλεντίνος

Φυσικά αναφερόμαστε στα ζευγάρια που μεταξύ των επιλογών ενός δείπνου σε ακριβό εστιατόριο και ενός μαραθώνιου Harry Potter, θα διαλέξουν χωρίς συζήτηση το δεύτερο. Θα ετοιμάσουν το ρόφημά τους σε κούπα με το έμβλημα του αντίστοιχου Οίκου που υποστηρίζουν, θα διακοσμήσουν το χώρο τους με ότι official merchandise έχουν στην συλλογή τους από day one του εθισμού τους και τέλος θα ντυθούν με ότι ρούχο έχουν της αντίστοιχης θεματολογίας (κοντομάνικο, καπέλο και απο πανω τον σκούφο που δεν πρόλαβαν να φορέσουν). Εννοείται ότι στην εξίσωση θα μπει και το κατάλληλο «γκατζετάκι», ώστε ακόμα και η ένταση του ενισχυτή και η αλλαγή σειρών στο Netflix να γίνεται με το μαγικό ραβδί!




Ο «Αρνητής Βαλεντίνου»

Λίγο πολύ όλοι μας τον έχουμε συναντήσει και πολλές φορές έχουμε υπάρξει και οι ίδιοι. «Είχαν και στο Κάτω Παρτάλι Άγιο Βαλεντίνο; Δεν πρόκειται να συμμετέχω στο εμπορικό τους τρικ», λέμε και ακούμε συχνά. Ωστόσο, οι αντιστάσεις κάμπτονται εύκολα, μόλις το μάτι μας πέσει στη ρέπλικα του Δαχτυλιδιού από το Lord of the Rings ή σε ένα Φωτόσπαθο από το Star Wars. Τότε είναι που ο «Αρνητής» θα διαλέξει το καλύτερο geek δώρο για το ταίρι του, πάντα όμως την στιγμή της παράδοσης φροντίζει να τονίσει ιδιαίτερα τον ενθουσιασμό του για το δώρο που θα ήθελε εκείνος την επόμενη φορά (με τρόπο) «Αγάπη μου, είδα το κεφάλι του Deadpool που μιλάει και αντιδρά σε φωτισμό και κινήσεις και κάνει και pranks!!!!! Καλά έπαθα πλάκα!».




Το «Παιχνιδοζευγάρι»

Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Ο λόγος για το ζευγάρι που «λιώνει», κάθε, μα κάθε μέρα σε επιτραπέζια παιχνίδια και που η Γιορτή των Ερωτευμένων αποτελεί απλά μια δικαιολογία για προσθήκη ενός ακόμα 2-player game στη συλλογή τους και φυσικά για τις ανάλογες παρτίδες, ανήμερα της επετείου. Games όπως το 7 Wonders Duel, το Patchwork, το Hanamikoji, το  Unmatched ή ακόμα και πιο βαριά, όπως το Twilight Struggle, θα έχουν την τιμητική τους!




Ο «Disney Ρομαντικός»

Μοιάζει αρκετά με τον πρώτο τύπο Βαλεντίνου, ωστόσο χαρακτηρίζεται από μια έξτρα δόση… ρομαντισμού. Είναι εκείνος που θα πάρει δώρο στο ταίρι του την κούπα του Chip από την Πεντάμορφη και το Τέρας (πάντα μαζί με τη μαμά του, κυρία Potts), το Funko POP! από το αγαπημένο τους κινούμενο, εκείνος που θα διαλέξει τις σούπερ cute κάλτσες του Micky για χουχουλιάρικες στιγμές στο σπίτι, παρέα με το έτερον ήμισυ και ένα καλό παζλ και που, ακόμα και όταν μιλάμε για επιτραπέζιο, θα διαλέξει το Disney Villainous. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με soundtracks ταινιών της Disney και κυρίως με τον Elton John να ερμηνεύει το «Can you feel the love tonight».




Ο «Εξτραδάκιας»

Ίσως το πιο ιδιαίτερο είδος Βαλεντίνου, στη θέση του οποίου όλοι έχουμε βρεθεί, τουλάχιστον μία φορά. Εδώ, «φωτογραφίζουμε» ξεκάθαρα εκείνον που ενώ έχει ακόμα 20 σφραγισμένα επιτραπέζια (όλα ζελατίνα), θα «ξεχαστεί» και θα βάλει στο καλάθι του ακόμα 4 μεγάλα games, μαζί με τα νέα graphic novels που του γυάλισαν. Πάνω που θα προσπαθεί να σκεφτεί χίλιους τρόπους για να περάσουν απαρατήρητα μέσα στο σπίτι, τότε θα θυμηθεί την επέτειο του Αγίου Βαλεντίνου και θα παίξει το τελευταίο του χαρτί. Η παραγγελία θα ολοκληρωθεί με κάποιο instagram-ικό DIY Puzzle, κάποιο σετ ζάρια για το RPG που παίζουνε μαζί ή κάποιο geek αξεσουάρ, βαφτίζοντας την αγορά ως «Δώρο για τον Άγιο Βαλεντίνο». Θα τη γλιτώσει τόσο εύκολα άραγε;


Σίγουρα έχουμε ξεχάσει κάποιους. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αναγνωρίζουμε σε πολλούς και τους εαυτούς μας, διασκεδάζοντας φυσικά!

Εσείς σε ποιά κατηγορία Βαλεντίνου βρίσκεστε;