Έχεις μόλις ανοίξει το κουτί. Δεν χάνεις ευκαιρία και ορμάς κατευθείαν στα περιεχόμενα. Χωρίς χρονοτριβές παίρνεις στα χέρια σου το βιβλίο κανόνων και ξεκινάς να διαβάζεις. Ναι! Έχει έρθει η ώρα να παίξεις μετά από καιρό ένα πιο βαρύ παιχνίδι, γεμάτο στρατηγική που θα ενθουσιάσει εσένα και την παρέα σου. Ανοίγεις το κινητό σου και στέλνεις στην κλασική «τετράδα», σύντομα όμως διαπιστώνεις ότι δεν θα καταφέρετε να μαζευτείτε. Τα προγράμματά σας, σε έχουν... προδώσει μία ακόμα φορά. Έχετε ξεμείνει οι δυο σας. Κακά τα ψέμματα. Καλό και χρυσό το Wonders Duel αλλά έχετε παίξει εκατοντάδες παρτίδες και έχετε χάσει το σκορ. Είναι καιρός να σταματήσεις να κάνεις εκτπώσεις στα «θέλω» σου και να παίξεις το είδος του παιχνιδιού που είχες εξ αρχής στο μυαλό σου, ακόμα και όταν μένετε μόνο δύο, γιατί η παρέα δεν ακολούθησε! Και τα παρακάτω παιχνίδια θα σου επιτρέψουν να ευχαριστηθείς επικές 2-player παρτίδες, χωρίς να ψάχνεις πού έχεις καταχωνιάσει το Onitama και το Lost Cities!



Ark Nova: Μόνο άδικος δεν είναι ο χαμός που έχει ξεσηκώσει το Ark Nova την τελευταία διετία καθώς απέδειξε εξ αρχής ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στρατηγικής όλων των εποχών. Αυτό που ίσως δεν έχει ακουστεί τόσο είναι το ότι αποτελεί και ένα από τα καλύτερα games για δύο αντιπάλους που έχουν βγει ποτέ. Το βάθος και η στρατηγική του Ark Nova λάμπει ακόμα και με δύο παίκτες, χωρίς να στερείται το παραμικρό. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν να το παίζουν αποκλειστικά ως 2-player, καθώς με αυτό τον τρόπο περιορίζεται στο ιδανικό και ο χρόνος μιας παρτίδας!


Great Western Trail: Εδώ έχουμε ένα παιχνίδι-φαινόμενο, καθώς το Great Western Trail αποτελεί μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που λειτουργεί εξίσου καλά σε κάθε αριθμό παικτών. Το βάθος του παιχνιδιού αναδεικνύεται άψογα ακόμα και στις παρτίδες δύο αντιπάλων, καθώς οι μηχανισμοί του παιχνιδιού δεν επηρεάζονται από την ποσότητα τις αλληλεπίδρασης μεταξύ των παικτών. Και αν κάτι έλειπε από το GWT ήταν μόνο η παρουσία ενός καλού σόλο, κάτι που φρόντισε και διόρθωσε ο Alexander Pfister στη δεύτερη έκδοση που έφτασε πρόσφατα στις συλλογές μας!


Hallertau: Θα μπορούσαμε να έχουμε οποιοδήποτε από τα αγροτικά games του σπουδαίου Uwe Rosenberg, διαλέξαμε όμως στο… νήμα το Hallertau καθώς στην 2-player μορφή του λειτουργεί στον απόλυτο βαθμό. Το παιχνίδι αποτελεί έναν έντονο αγώνα των αρχηγών ενός Βαυαρικού χωριού ώστε να αυξήσουν το κύρος και τον πλούτο της περιοχής τους. Κλασικά στοιχεία όπως η τοποθέτηση εργατών και η διαχείριση πόρων είναι συνδεδεμένα με μαεστρικό τρόπο (πώς θα μπορούσε να είναι κι αλλιώς, άλλωστε), για να σας παρέχουν μια μοναδική εμπειρία δύο αντιπάλων!


Destinies: Μια σκοτεινή, fantasy περιπέτεια για 2! Για την ακρίβεια για… τρεις, ωστόσο το Destinies λειτουργεί άψογα ως διπλό. Η ιστορία του λαμβάνει χώρα σε μια μεσαιωνικό, σκοτεινό σύμπαν φαντασίας και το σύστημά του προσφέρει μια απόλυτα θεματική εμπειρία βασισμένη στην ιστορία. Η εφαρμογή που υποστηρίζει το game ζωντανεύει στην εντέλεια αυτό τον κόσμο, τους NPCs, τα μυστήρια και τις τοποθεσίας, κάνοντάς το να μην υστερεί σε τίποτα, ακόμα και με δύο παίκτες.


Res Arcana: Όπως και ο έτερος σπουδαίος τίτλος του Thomas Lehmann, Race for the Galaxy, το Res Arcana αποτελεί ένα εξαιρετικό παιχνίδι δύο αντιπάλων. Μέσα σε 4 με 6 γύρους οι παίκτες, που ενσαρκώνουν μάγους, θα επιχειρήσουν να δέσουν ξόρκια και να καλέσουν πλάσματα ώστε να γίνουν πιο ισχυροί (δηλαδή να μαζέψουν 10+ πόντους νίκης). Η αλληλεπίδραση μεταξύ των παικτών είναι τόση όση, ώστε να μπορεί να παιχτεί τέλεια σε οποιοδήποτε player count, ειδικά με δύο παίκτες, θυμίζοντας μια μονομαχία μαγείας, βγαλμένη από παραμύθι!