Γιορτές και οικογενειακά τραπέζια πάνε μαζί. Τόσο τα Χριστούγεννα όσο και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα βρεθούμε με την οικογένειά μας και με κοντινά μας άτομα για να μοιραστούμε χαρούμενες στιγμές. Αν και ο πρωταγωνιστής του τραπεζιού θα είναι η γαλοπούλα και τα υπόλοιπα εδέσματα που θα ετοιμάσουν συνήθως οι γονείς, φέτος μπορείτε να κλέψετε κι εσείς την παράσταση. Και ποιος ο καλύτερος τρόπος από το να αναλάβετε τη διασκέδαση της παρέας με ένα επιτραπέζιο; Με ένα παιχνίδι που θα παίξει εύκολα και ευχάριστα οποιοδήποτε μέλος της οικογένειάς σας και που θα τους δείξει ότι υπάρχει κι άλλος... δρόμος από την "ξερή" και τα υπόλοιπα χαρτοπαίχνιδα που συνηθίζατε να στήνετε μέχρι σήμερα, τέτοιες μέρες! Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, την «άχαστη» πεντάδα των αγαπημένων μας παιχνιδιών, που θα απογειώσουν το γιορτινό τραπέζι!


Decrypto: Εννοείται ότι μια τέτοια λίστα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με άλλο παιχνίδι, πέραν από το Νούμερο 1 party game στο Board Game Geek! Το Decrypto αποτελεί την ιδανική επιλογή για οικογενειακές βραδιές, με κοντινούς μας ανθρώπους, που θέλουμε να τους εισάγουμε στο χόμπι μας με ένα πανεύκολο, αλλά παράλληλα εθιστικό παιχνίδι. Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες κρυπτογράφησης. Η αποστολή τους είναι μία και πολύ απλή: να μεταδώσουν τους μυστικούς κωδικούς στους συμπαίκτες τους χωρίς να τους υποκλέψει η αντίπαλη ομάδα. Εξηγείται σε 5 λεπτά και θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές!



Codenames: Ένα ακόμα παιχνίδι επικοινωνίας, που θα κάνει και τον πιο δύσπιστο στο τραπέζι σας να παθιαστεί! Και σε αυτό, οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες. Ο αρχικατάσκοπος της καθεμιάς θα προσπαθήσει να μεταδώσει τα κωδικά ονόματα των κατασκόπων τους, χρησιμοποιώντας μονολεκτικά στοιχεία. Φυσικά, οι λέξεις που θα χρησιμοποιήσει θα πρέπει να επιλεχθούν προσεκτικά, ώστε να μην προδώσει στοιχεία στους αντιπάλους του, που είναι παρόντες στο τραπέζι και ακούν, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αποφεύγουν τους αντίπαλους κατασκόπους. Και εννοείται, πως ο δολοφόνος περιμένει πάντα στη γωνία!



Kluster: New entry στις λίστες με τα αγαπημένα μας παιχνίδια και δεν θα μπορούσε να λείπει από τις επιλογές μας. Με κανόνες του λεπτού θα προσφέρει σε εσένα και την οικογένειά σου μοναδικές παρτίδες. Πολύ απλά, τοποθετήστε τους μαγνήτες σας εντός των ορίων ενός σκοινιού, προσπαθώντας να αποφύγετε να έλξετε τους υπόλοιπους. Ακούγεται εύκολο; Μια δοκιμή θα σας πείσει για το αντίθετο. Από τα καλύτερα dexterity games όλων των εποχών που θα κάνει ακόμα και τους non gamers να μην θέλουν να σηκωθούν από το τραπέζι!



Velonimo: Ένα game για όλους τους λάτρεις των τραπουλοπαίχνιδων! Οι παίκτες στο Velonimo θα βρεθούν σε έναν ιδιόρρυθμο ποδηλατικό αγώνα στον οποίο συμμετέχουν ζωάκια όλων των ειδών. Στόχος να κρατήσουν τους καλύτερους συνδυασμούς καρτών για την κατάλληλη στιγμή, κερδίζοντας τις δυνατότερες μπάζες και τον γύρο. Ο λαγός είναι το γρηγορότερο ζώο, αλλά είναι ανεξάρτητο…δεν μπορεί να παιχτεί σε συνδυασμό καρτών! Οι χελώνες από την άλλη, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αργές, αλλά δίνουν πλεονέκτημα και σας βοηθούν να μπλοκάρετε τη στρατηγική των αντιπάλων σας. Απόλυτα εθιστικό, γρήγορο και με πολύ απλούς κανόνες παιχνίδι, αλλά ταυτόχρονα μεγάλο βάθος τακτικής!



Wink – Επικίνδυνα Νεύματα: Άραγε υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει παίξει κάποια στιγμή στη ζωή του «Κλέφτες και Αστυνόμοι»; Δύσκολο! Όπως δύσκολο είναι να μην περάσετε καλά, με το Wink! Παρακολουθήστε χωρίς να σας δουν και επικοινωνήστε χωρίς να σας αντιληφθούν! Στόχος σας είναι να αναγνωρίσετε ποιος είναι ο σύνδεσμός σας σε κάθε γύρο και να εντοπιστείτε κι εσείς από αυτόν επικοινωνώντας μόνο με νεύματα, χωρίς να σας καταλάβουν οι υπόλοιποι παίκτες. Θα τα καταφέρετε; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσει ανεξέλεγκτο γέλιο! Πολύ εύκολο και άκρως διασκεδαστικό παιχνίδι, για να απολαύσετε με την οικογένειά σας!


Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους! Με πολλές παρτίδες με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!